вторник, 7 януари 2020 г.

New Post has been published on

New Post has been published on https://biznesidei.eu/5-syveta-za-izpolzvaneto-na-boya-za-kosa-v-domashni-usloviya/

5 съвета за използване на боя за коса в домашни условия

Промяната на цвета на косата може да е най-лесният начин за цялостна промяна. Това може да се постигне лесно, но трябва да имате на разположение качествена боя за коса, за да не увредите косата си. Наред с това реномираните марки могат да ви дадат дълготрайния и наситен цвят, за които винаги сте мечтали.

Разнообразни марки боя за коса eli.bg

Качествена боя за коса https://eli.bg/

Но как да изберете продукт, на който да се доверите? Това не е лесна задача, най-малкото по ден пред вас изникват реклами с бои, които трябва да ви убедят, че предлагат отлично качество на ниска цена. За да сме максимално обективни се допитахме до един от водещите онлайн магазини за козметика Eli.bg.

Отговорът, който получихме категорично ни убеди, че ако искаме здрава и силна коса, дори и след боядисване се налага да изберем качествен продукт, а в следващите редове ще научите как да го разпознаете сред многото на пазара. А отговорите на въпросите, които ви вълнуват, за да постигнете отлични резултати при боядисването в домашни условия ще намерите тук.

1. Внимавайте с избора на цвят

Истината е, че почти никога няма как да получите цвета, който виждате на кутията или в палитрата. Това се дължи на много и различни причини. Ако преди сте боядисвали косата си, това определено е дало отражение на цвета и може да сте сигурни, че по този начин задачата ви става значително по-трудна.

Наред с това имайте предвид, че препоръката, която дават всички известни колористи е винаги да се избира един тон по-светъл цвят, от това, което виждаме на кутията.

2. Тест за алергия и пробно боядисване

Абсолютно задължително да е проверите дали тялото ви не е алергично към някои от съставките на боята за коса. Това се прави с малко количество от боята, а отсъствието на реакция ви дава свободата да използвате продукта без притеснения.

Пробното боядисване е още една малка подробност, която често се пренебрегва. Целта му е да видите с очите си какъв цвят ще се получи в действителност, като това се прави на малък кичур, който не е на видимо място.

3. Предпазете лицето и кожата си

Има не малко специални кремове, които може да нанесете, за да предпазите челото и кожата на врата си. Боята може да се стече и да остави повече от неприятни следи, които са трудни за отстраняване и може да минат дни, преди да изчезнат.

Така, няма да има значение колко добре се е получил цвета на косата ви, ако това е видимо и от кожата на лицето ви.

4. Косата не трябва да е мита и по възможност суха

Не е никак добра идея да миете косата си, преди нанасянето на боя за коса. Леко омазнената коса има естественото свойство да предпазва всеки косъм и така щетите от боядисването да са минимални. За повечето бои има изискването косата да е напълно суха, но има и такива, които се нанасят на мокра коса и това не е проблем.

Особено трябва да внимавате за това дали на косата ви има нанесен стилизиращ продукт. Това може да обезсмисли всичките ви усилия. Ако сте нанасяли пяна, лак или друго трябва да измиете косата и да изчакате ден-два.

5. Не предприемайте смели ходове за промяна на цвета

Това е основен съвет, който трябва да приемете доста сериозно. Промяната на цвета на косата с няколко тона изисква не малко знания и умения. Наред с това трябва да сте наясно, че освен да постигнете желания цвят трябва да съумеете да запазите косъма от вредното действие на прекалено силните бои.

Така, че ако искате да кажем да направите косата си от тъмно кестенява сламено руса, това в идеалния случай трябва да се направи от професионален колорист, който знае точно как да обезцвети косата и след това да я направи в тоналността, която желаете.


from Tumblr https://ift.tt/2ujkLzt
via IFTTT

Няма коментари:

Публикуване на коментар