неделя, 12 януари 2020 г.

New Post has been published on

New Post has been published on https://biznesidei.eu/kakyv-hosting-dostavchik-da-izbera-za-moya-nov-online-magazin/

Какъв хостинг доставчик да избера за моя нов онлайн магазин

Първото нещо, за което трябва да помислите, когато търсите хостинг, е какъв софтуер се поддържа от сървъра?

Много хостинг компании предоставят богат избор от пакети, като част от предлаганите услуги са безплатни. Някои от тях Ви позволяват да инсталирате даден софтуер като Joomla и WordPress само с едно кликване. Това означава, че можете да стартирате за броени минути Вашия нов сайт.

Следващият важен фактор при избора на хостинг доставчик е колко лесно се управлява Вашият сайт.

Изработка на онлайн магазинНякои сървъри са много трудни за управление и изискват много технически знания. За щастие, не са малко и доставчиците, които предлагат лесен за работа сървър, с който дори начинаещите собственици на сайтове да могат лесно да боравят. При някои от тях може да откриете дори iPhone или Android приложения, с помощта на които ще можете да управлявате Вашия сайт в движение. Ако сте предприемач, който непрекъснато пътува, това е много удачна възможност да държите под око работата по сайта Ви, дори и когато не сте у дома.

Не на последно място, трябва да се вземат под внимание техническите параметри. Колко памет Ви е необходима?

Показателят за това се нарича “дисково  пространство”. Какво представлява то? Дисковото пространство е размерът на пространството, заемано от Вашия онлайн магазин и измерено в гигабайти (GB). Някои сайтове се нуждаят от повече пространство от други. Например, ако имате много снимки, ще Ви трябва повече дисковото пространство.

Трябва също така да разберете какъв Bandwidth се предлага от хостинг доставчика. Bandwidth е технически термин, който по същество определя размера на трафика или посетителите, които могат да гледат сайта Ви едновременно. Обикновено при избора на евтин пакет съществува ограничение в броя на посетителите, които могат да разглеждат сайта Ви по едно и също време. Ако притежавате магазин за електронна търговия или популярен блог, където искате да привлечете голям брой посетители, тогава Ви е необходим неограничен Bandwidth, при който таксата е по-голяма, макар че вече повсеместно може да откриете неограничен трафик планове.

И накрая, добрите хостинг фирми предлагат всестранна помощ и съдействие на клиентите си. Това е задължително като изискване, ако сами си поддържате магазина. НО!! За да не изпадаме в излишни заблуди, за да се изработи онлайн магазин е необходим набор от специалисти. Тези специалисти в IT сектора обикновено работят с хостинг компании и няма нужда вие да губите време в търсене на оптимално решение, особено касаещо термини, които не са Ваш приоритет.

Затова доверете се на агенция да изработи онлайн магазина ви, да ви препоръча хостинг и домейн име и за Вас остава най-важното – да продавате колкото се може повече!


from Tumblr https://ift.tt/2TgLnLT
via IFTTT

Няма коментари:

Публикуване на коментар