събота, 25 януари 2020 г.

New Post has been published on

New Post has been published on https://biznesidei.eu/pochivka-v-turcia-prez-april-kakvo-da-ochakvame/

Почивка в Турция през април - какво да очакваме

На страниците на цял куп известни туристически сайтове, като например voyageltd.com, а и не само, можете да намерите голям брой оферти за почивки, които са насочени за пътувания най-вече в началото и в края на летния туристически сезон.

Това се обяснява лесно с някои метеорологични особености на времето в Турция, а именно с това, че през пролетта и есента интересът към югоизточната ни съседка нараства, особено на фона на ниските температури у нас.

Какво да очакваме при почивка в Турция през април

Докато през месец май картината е по-скоро ясна, а всички ние сме в очакване за горещо време в Турция, април остава малко по-неясен. Съвсем нормално е през май времето там да е горещо, имайки предвид, че страната се намира много по на юг от България, а времето става задушно дори и при нас. В същото време, април е все още твърде пролетен, но от друга страна нали Турция е разположена в друг климатичен пояс?

1. Морската вода

През месец април морската вода е сравнително хладна, дори и ако говорим за най-южните курорти Мармарис, Анталия, Кушадасъ и Бодрум. Нейната температура варира около 18 градуса, което е прави малко некомфортна за къпане.

В същото време, това не е невъзможно, а ако ще стоите във водата за кратко, това не би трябвало да е проблем. Освен това, ако времето е горещо, тези 18 градуса на водата ще са ви добре дошли.

2. Времето

Температурата е средно около 21 – 23 градуса в Мармарис и Анталия. Имайте предвид, че някои дни са доста по-хладни от други, но не са изключени и горещини. Времето през април обаче показва недвусмислено, че започва летния сезон. Дните стават все по-топли с напредване на месеца.

3. Възможности за развлечение

Повечето заведения ресторанти и барове вече работят, макар че е сравнително лесно да се намерят свободни места. Все още има някои затворени барове или ресторанти, но това не е често срещана гледка. Повечето сезонни заведения отварят през март. Затова е изключителна оферта да пътувате до Турция по това време на годината!

4. Спокойствие и тишина

През април се очаква курортите да са все още сравнително тихи и спокойни, без много хора, които да правят навалица и да вдигат шум. В същото време, вече е и достатъчно оживено за да се усеща наближаващото лято. По отношение на броя туристи, може да се каже, че април е най-доброто време за почивка.

5. Многобройни промоции

Около великденските празници се предлагат голям брой атрактивни промоции за почивка в турските средиземноморски курорти. Както ще видите във Voyage Ltd., цените са повече от добри.

Почивка в Турция

Игодни оферти до туристически дестинации https://voyageltd.com/

Не е рядкост в предложенията да са включени комплексни услуги, съчетаващи настаняване в доста добър хотел, хранене, както и транспорт. Всичко това прави изборът на месец април доста добра алтернатива на горещите летни месеци от годината.


from Tumblr https://ift.tt/2vozppX
via IFTTT

Няма коментари:

Публикуване на коментар