неделя, 23 февруари 2020 г.

New Post has been published on

New Post has been published on https://biznesidei.eu/ozelenqvane-na-gradina/

Озеленяване на градината – защо е най-добре да го направим през пролетта

Много хора се замислят върху това кога точно трябва да се случи самото озеленяване, така че техните любими растения да могат да живеят продължително и в целия си блясък. Истината е, че познавачите в тази област често биват в противоречие един с друг, тъй като някой от тях са на мнение, че озеленяването е препоръчително да се извърши през есента, докато при други твърдението клони изцяло към пролетта.

Ние подкрепяме тезата, че тази дейност трябва да бъде разгърната през по-топлите месеци от годината, а именно през пролетните, като препоръчваме това да бъде направено до края на април.

Дворно озеленяване

Информация за капково напояване онлайн https://unigarden-bg.com/polivni-sistemi/

Защо да изберем пролетта за озеленяване на градината

Обикновено, когато зимата си отиде и снегът наоколо ни престане да съществува, то у хората мигом се пробужда желанието да извършат някаква промяна, било то със самите себе си или друго, като например градината. Всъщност това е мястото, където можете да разгърнете представите си за съвършенство, благодарение на самата природа.

През пролетните дни можете да почистите всички онези остатъци от градината и да я подготвите за нов живот, но в повечето случаи е необходимо да притежавате не малко познания в света на градинарството, така че да се справите безпроблемно със задачата си.

Ако сметнете, че времето ви притиска или сте лишени напълно от каквато и да било информация, то съветът ни към вас е да се доверите на професионалисти, които ще сбъднат мечтите ви, без да влагате кой знае колко. В този ред на мисли не можем да си позволим лукса да пропуснем едно от имената, които в последно време се е наложило до толкова, че хората не престават да му се доверяват, а именно Unigarden-bg.com.

И все пак, ако сте решили сами да се заемете с това, то не пропускайте да направите план на действие, който е от ключова важност за това как ще изглежда дворното ви пространство и дали наистина ще бъде в състояние да оправдае очакванията ви. Не пропускайте да планирате всеки от елементите на градината си. При нужда можете да начертаете скица и върху нея да разпределите всеки отделен дял, така че да не се получи объркване в някой от следващите етапи. Не забравяйте, че спазването на точните размери и пропорции играе важна роля при самото озеленяване.

Онези от вас, които разполагат с повече финанси и нямат нищо против друг да им съдейства, то биха могли да се възползват и от услугата ландшафтен проект, който е ценен помощник в едно подобно начинание. Разбира се, можете и да пропуснете това и пак да се радвате на безумно красив двор, целият осеян с великолепни цветя.

Когато извършвате самото озеленяване, то не пропускайте да се информирате и за поливането,  което също е не по-малко важно. Дали това ще се случва със специална автоматизирана поливна система или с лейка в ръка няма почти никакво значение за самите растения. Разбира се, в първият случай ще улесните себе си значително и няма да се ангажирате с това.

Още много други съвети можете да получите, ако се доверите на професионалистите от Unigarden-bg.com, които са в готовност да ви съдействат при озеленяването на всяко дворно пространство или друг тип площ.


from Tumblr https://ift.tt/2VhJQpY
via IFTTT

Няма коментари:

Публикуване на коментар