понеделник, 22 април 2019 г.

New Post has been published on

New Post has been published on http://biznesidei.eu/%d0%b2%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8/

Чести грешки, които допускаме в предпазването на дома от вредители

Помагали сме на много собственици на домове и бизнес помещения да се справят с нахлули нежелани гости. С годините опит в дезинсекцията и дератизацията вече знаем няколкото основни причини, заради които възникват проблемите. Ето няколко грешки, които не бива да допускате, ако искате вредителите да стоят далеч от дома ви.

Правете редовно обстоен преглед на помещенията
Не е необходимо да чакате да се появят най-очебийните сигнали, че нещо пъпли в дома ви. Естествено не може да ровите по ъглите и фугите всеки ден, но веднъж на месец-два си отделете време да огледате скътаните места.

Какви сигнали налагат да реагирате незабавно
Ако намерите процеп, дупчица или нещо подобно – запечатайте я. Домашните вредители – от мишки до мравки, се промушват през кухини в стените, подовете и таваните на помещенията. Невъзможно е да запечатате всяка малка кухина, но колкото повече успеете да затворите – толкова по-добре. Запълването със силикон или пяна са изключително лесни и подходящи методи за запечатване на малки и средни отвори.

Оглеждайте первазите и приземните помещения.
Ако често намирате трупове на едни и същи животни или инсекти – много е вероятно да имат популация в помещението или в близък на дома ви радиус. Същото важи и ако откриете нещо, което прилича на яйца или екскременти.

В по-големи отвори с фенерче проверете за гнезда.
Не си представяйте непременно сплетено от сламки гнездо. Мишките и плъховете, например, обзавеждат свърталищата си с каквото им попадне. Ако видите късчета хартия струпани зад уред или мебел в кухнята, това може да е мястото, където гризачът ще роди малките си.

Следете за особени миризми или необичаен шум.
Различните вредители оставят различни знаци – при инвазия от мишки мирише на урина, а при плъховете миризмата е още по-остра – на амоняк. Насекомите оставят по-скоро сладки миризми. За хлебарките казват, че миризмата им е като на мазнина. Не искаме и да си представяме точно каква е, защото ако се е появила, значи популацията им е наистина многобройна. Шумоленето от присъствието на вредител в помещенията ви се чуват под греди и плоскости по подовете, таваните и зад стените.

Не пренебрегвайте възможността стар проблем да се появи отново или да е по-сериозен, отколкото изглежда на пръв поглед
Представете си, че няколко поредни дни се налага да разгонвате влезли в помещението една-две оси, прибягала през коридора хлебарка, няколко мравки в кухнята. Удряте с чехъла и забравяте за проблема. Но той може да е по-голям. Домът ви вече може да е заразен или някой скътан ъгъл да е заселен с нежелани гости. Ако имате и най-малкото съмнение, че появата на животно или насекомо не е просто случайно нахлуване за един ден – потърсете съвет от специалист.

Следвайте съветите на специалиста, който е пръскал в дома ви или ви е консултирал по телефон
Безсмислено е да потърсите съвет от специалист и след това да пренебрегнете напътствията му какво да направите или за какво да проверите. Както и да не следвате инструкции, които ви е дал след обработка на дома ви против вредител. Това прави много вероятно повторно появяване на проблема или задълбочаването на съществуващ.

Не ги хранете все едно са домашни любимци
Това, което насекомите и гризачите търсят е харна. Ако ги оставите гладни – ще се изнесат към друга трапеза. Това важи за абсолютно всеки вредител, който би опитал да се настани у вас – от плъховете до мухите. Така че – изхвърляйте боклука редовно и не оставяйте остатъци от храна по повърхностите.

Използвайте подходящ уред против мишки, плъхове и хлебарки!


from Tumblr http://bit.ly/2W0kLNV
via IFTTT

Няма коментари:

Публикуване на коментар