петък, 13 декември 2019 г.

New Post has been published on

New Post has been published on https://biznesidei.eu/visok-ili-nisyk-etaj/

Висок или нисък етаж да изберем за новия си дом

p>Покупката на жилище е онзи превратен момент в живота на хората, който изисква не само значителни средства, но и много енергия, за да планирате и търсите, докато намерите точно това, което искате.

Пред вас ще има не малко казуси за решаване – в кой квартал да живеете, колко стаи може да си позволите и още много други.

Неминуемо ще ви бъдат предложени не малко апартаменти и тук ще трябва да обмислите още едно нещо – на кой етаж да живеете.

Ще ви разкажем за плюсовете и минусите на високите и ниски етажи, за да сте наясно с основните положения, които карат някои хора да избират точно едните, а други да не са съгласни на нищо, освен противоположното.

Какво кара хората да изберат високите етажи

Това най-общо казано са етажите, които заемат горните 50% от сградата. Така, ако сте избрали апартамент в Бояна в сграда на 6 етажа, ще става въпрос за 4-ти, 5-ти и 6-я етаж.

Те са по-желани поради няколко причини. Естествената светлина тук на практика влиза свободно през целия ден.

Няма да се налага да ползвате осветление почти до момента, в който слънцето залезе. Парите, които ще спестите от сметките си за ток, дори не са най-важното в случая.

Безценното тук е, че слънчевата светлина е полезна не само за зрението, но и за цялостното състояние на човек.

Не случайно спалните и холът по възможност са с южно изложение, за да може да се възползват максимално от слънчевото греене.

Като безспорен минус можем да споменем това, че е напълно възможно освен светлина да получите и топлина.

Така през лятото е вероятно да става прекалено горещо и да ви се наложи да поставите климатици, за да се чувствате комфортно в дома си.

Не е за подценяване и това, че на високо избягвате директния шум от улиците, както и мръсотията и праха, които се вдигат при преминаването на всеки автомобил.

Като друг голям минус, който важи за високите етажи, се отнася основно за последния.

Мнозина ги избягват поради опасността от протичане на покрива и последващите ремонти не само на покривната конструкция, но и на собствения ви дом.

А защо някои хора предпочитат жилища на ниските етажи

Тук е доста по-тъмно, това няма как да се отрече. Тази подробност може допълнително да се влоши, ако в близост има големи дървета или други блокове.

Не подценявайте и това, че ако до вас има свободен парцел, той вероятно е предвиден за строеж.

Така, ако по време на огледа ви се е сторило доста светло за първи или втори етаж, това със сигурност ще се промени, след завършването на съседния блок.

Да живеете на нисък етаж е компромис за мнозина. Но ако изберете апартамент в Бояна в луксозен затворен комплекс, можем да ви гарантираме, че повечето минуси са елиминирани.

Тук няма улица точно по прозорците ви и така няма да се налага да слушате постоянното преминаване на коли.

Това важи не само за шума, но и за прахоляка, който е типичен за повечето софийски улици.

При внимателно планиране още при архитектурните планове в голяма степен може да бъде избегнато дори и сравнително слабото естествено осветяване на ниските етажи.

Кое е подходящо за вас

Няма как да се даде универсален отговор на този въпрос. Изборът на жилище е комплексно решение, което комбинира в себе си доста неща.

Няма как да не направите компромис с нещо, стига то да не е било сред наистина важните ви изисквания.

Ако искате да стигнете до наистина най-доброто решение за вас и вашето семейство, ви съветваме да се обърнете към експертите от Fohar.bg.


from Tumblr https://ift.tt/2EgPeA5
via IFTTT

Няма коментари:

Публикуване на коментар