неделя, 18 ноември 2018 г.

New Post has been published on

New Post has been published on https://biznesidei.eu/%d1%81%d1%8a%d0%b2%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d0%b0%d0%bc%d0%be%d1%85%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d1%81%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%b8/

Съвременните самоходни косачки

Самоходните косачки за трева не са толкова обикновени, колкото си мислите.

Те може и да напомнят за старите косачки по външен вид, но новите инженерни постижения правят косенето по-лесно от всякога.

Ето няколко нови функции, за които неминуемо трябва да знаете.

Предно или задно предаване

Има причина косачките с предно предаване да са по-евтини от моделите със задно предаване.

За да се придвижат напред, колелата трябва да са здраво стъпили на земята. Задвижването на предните колела е напълно безполезно при повдигане на предната част за завиване или когато колелата се отлепят от тревата.

Задните колела обаче винаги са здраво стъпили на земята, осигурявайки изключителен контрол и маневреност. Ако имате нужда от допълнителна мощност за изкачване на стръмнини, винаги трябва да използвате косачка със задно предаване.

Фиксирана или променлива скорост

Настройките за регулируема скорост ще ви позволят да се движите по-бързо или по-бавно, в зависимост от условията на моравата или от физическото ви състояние.

Регулируемите настройки на скоростта могат да осигурят по-равномерно намаляване. Самоходната косачка само с една скорост може да се движи твърде бързо. Хидростатичното задвижване с круиз контрол осигурява най-доброто в случая.

Почистващи портове

Правилната поддръжка на вашата косачка ще я съхрани за дълго като нова и ще увеличи общата продължителност на нейния живот. Наличето на почистващ порт улеснява поддръжката.

Просто свържете градинския маркуч към порта и го включете. Ще измиете всички тревички и остатъци от тях от вътрешната страна на тялото и от резците, оставяйки косачката като нова.

Смяна на режещото острие

Повечето самоходни косачки за трева автоматично изключват двигателя всеки път, когато се стигне до дръжката.

Преместете топката … двигателят се изключва. Изберете плевел … двигателят се изключва. Освободете дръжката по някаква причина и двигателят се изключва за безопасност.

По принцип системата за превключване на лопатките позволява на двигателя да продължи да работи, но безопасно освобождава ножа от блокиране.

Със смяната на ножовете ще окосите тревата по-бързо. Но по-важното е, че ще удължите живота на двигателя си, защото няма да се налага да стартира и да спира на всеки три минути.

Въртящи се колела

Вашият двор не е гладък като футболно игрище. Той има цветни лехи и дървета, около които трябва да се обикаля. Друг път искате да се върнете по изминатия път. Повечето самоходни косачки са проектирани да вървят само напред.

С течение на времето колелата започват да се клатят от постоянното въртене, а един ден металните болтове и колелото падат.

Сега, интелигентните производители инсталират въртящи се предни колела. Те са конструирани за по-добра маневреност, но по-важното е, че колелетата остават на косачката.


from Tumblr https://ift.tt/2zj6v9w
via IFTTT

Няма коментари:

Публикуване на коментар