сряда, 13 май 2015 г.

New Post has been published on

New Post has been published on http://ift.tt/1EF216q

Съвети за Безопасност при Използване на Разклонители

razkloniteliРазклонителите играят важна роля в поддържането на уреди, инструменти и други видове оборудване да функционират нормално. Все пак, има някои важни съвети за безопасност, които трябва да се обмислят, за да бъдат собствениците на жилища в безопасност, когато се работи с голямо разнообразие от кабели. Например, важно е да използвате разклонители и други видове електрически кабели само за прякото им предназначение. Не си позволявайте да ги използвате за цели, различни от тази, за която са създадени.

Оригинално Предназначение
Кабелът на разклонителя никога не трябва да се използва от деца за скачане на въже, каишка за домашни любимци или дори собствена модна линия дрехи. Това е сигурен начин да се получи нараняване или да бъде предизвикана някаква друга опасна ситуация. Играйте на сигурно и използвайте електрическите кабели само по първоначалното им предназначение. Също толкова важно е да избегвате да закрепвате кабелите на разклонители със скоби, както и не трябва и да си помисляте да закрепите разклонител, удължител или захранващ кабел към стената или на някое друго място с пирони.  Далеч по-добър вариант е да закрепите кабела на разклонителя със залепваща лента. Често за закрепване и връзване на кабели се използват twist ties (това са тънки метални жици, покрити с пластмаса и могат да се огъват много лесно), тъй като те са по безопасен и ефективен начин за това.

Електрическа Опасност
Когато включите кабели на разклонители или какъвто и да е друг вид кабели, от съществено значение е да се гарантира, че кабелът е включен стабилно. Хлабав кабел или кабел, който е частично включен в мрежата, може да възникне опасност от електрически ток. Ако един щепсел  на разклонителя не може да се постави добре в даден контакт, просто изберете друг контакт. За да се подсигурите допълнително, проверявайте за драскотини, прегъвания или други признаци на износване или повреда. Това е един чудесен начин да се намали риска от неочакван електрически пожар. Когато използвате разклонители, е много важно да знаете, че те са предназначени за временно ползване, а не за постоянно.

Най-високи Нива на Безопасност
С други думи, разклонителите не трябва да се използват непрекъснато и дългосрочно. Що се отнася до разклонителите, от решаващо значение е дали ще се използва правилният кабел. Кабелът на разклонителя трябва да бъде с правилното тегло и габарити, с правилната дължина и с подходящия вид, за да може по този начин да се гарантира най-високото ниво на безопасност. Някои удължители и видове разклонители са изработени специално, за да се използват в закрити пространства, а други са направени за използване на открито. Трябва предварително да сте наясно какъв вид разклонители ще използвате, за да можете да осигурите максимално ниво на сигурност за всички хора, които ще бъдат около тях, както и за всички уреди, които ще се захранват чрез тези разклонители.

Във всеки един дом контактите по стените никога не са достатъчни, за да задоволят нуждите на домакинството от захранване на различни електроуреди. За щастие на помощ винаги идват разклонителите, които можем да закупим от магазините за електроника като Викиват. Част от тези търговци са пренесли магазините си и онлайн, за да бъде по-удобно за потребителите да се снабдяват с необходимата им електроника и различни аксесоари.


from Tumblr http://ift.tt/1EF22HF
via IFTTT

Няма коментари:

Публикуване на коментар