събота, 9 май 2015 г.

New Post has been published on

New Post has been published on http://ift.tt/1Rqudmq

Основни Видове Компютърни Кабели с Конектори

kabeli s konektoriКомпютърните кабели са объркващи за повечето потребители. Ще ви запознаем с най-често използваните кабели с конектори, които са предназначени за вашите компютри, мобилни телефони и други електронни устройства.

USB Кабели с Конектори
Можете да използвате USB кабела, за да свържете най-новите устройства на компютъра си, включително флаш памети, портативни мултимедийни плейъри, интернет модеми и цифрови фотоапарати.

Компютърни аксесоари като мишки, клавиатури, уеб камери, преносими твърди дискове, микрофони, принтери, скенери и говорители също могат да бъдат свързани към компютъра чрез USB порта. Освен това има и USB кабели, които се използват за зареждане на различни джаджи, включително мобилни телефони, или за прехвърляне на данни от един компютър на друг.

Аудио Кабели с Конектори
Най-често използвания аудио кабел е стандартен жак за слушалки, иначе известен като TSR конектор. Той се предлага в няколко размера, но най-често срещаните, използвани с компютри, са на 3.5 mm или 1/8″ мини аудио жак.
Повечето говорители и микрофони могат да се свързват към компютъра с тези аудио кабели. Портът за микрофона на компютъра обикновено е розов, а този за високоговорителя, където можете да включите стерео аудио кабел, е оцветен в зелено. Някои компютри имат допълнителни TSR аудио портове, оцветени в черно, сиво и златно; те са за задния, предния и централния/субуфер изход, съответно.

DVI Порт за Монитор
Ако сте купували компютър в близкото минало, много вероятно е, той да използва DVI вместо VGA. Новата порода “тънки” лаптопи използват по-малки варианти на DVI като Mini-DVI и Micro-DVI (за първи път в MacBook Air).
DVI кабелите с конектори имат 29 пина, въпреки че някои конектори могат да имат по-малко, което е в зависимост от конфигурацията им. Видео сигналът на DVI е съвместим с HDMI, така че прост конвертор може да позволи на DVI монитор да получава информация от един HDMI кабел.

VGA Кабели с Конектори
Един от най-често използваните видео конектори за компютърни монитори и телевизори с висока разделителна способност е VGA кабелът. Стандартният VGA конектор разполага с 15 пина за свързване на компютър с монитор. Можете да използвате VGA кабел също така, за да свържете лаптопа си към телевизионния екран или проектор.

Конверторни кабели също са на разположение, за да могат VGA монитори да се свързват с по-нови компютри, които имат само HDMI или DVI изход. По-малък вариант на VGA, Mini-VGA, е на разположение на някои лаптопи, но с помощта на конвертор можете да се свържете всеки стандартен VGA монитор към Mini-VGA порта на вашия лаптоп.

еSATA Кабели с Конектори
Докато SATA кабелите се използват за вътрешни цели като свързване на твърдия диск към дънната платка на компютъра, еSATA кабелите са предназначени за преносими твърди дискове, както и да прехвърляте данни по-бързо от USB или FireWire.
Въпреки това, кабелът еSATA не може да предава захранване, затова за разлика от при USB кабелите, в този случай няма да можете да захраните външен твърд диск с еSATA. Кабелът еSATA е малко по-различен от вътрешния кабел SATA; той има повече защити и поддържа по-голям конектор.

Можете да потърсите съвет от специалист магазините за електроника, както и разяснения за предназначението на всички видове кабели с конектори от Викиват.


from Tumblr http://ift.tt/1bHj9jH
via IFTTT

Няма коментари:

Публикуване на коментар