сряда, 1 август 2018 г.

New Post has been published on

New Post has been published on https://biznesidei.eu/%d1%84%d1%83%d1%82%d0%b1%d0%be%d0%bb%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b8-%d0%b2-%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b0/

Футболни страсти в Европа

Квалификациите за Шампионска лига вървят с пълна сила и ето, че дойде време за втория предварителен кръг от престижната надпревара. Още тук ще видим интересни сблъсъци, но най-интересното тепърва предстой. Футболните анализатори от 7dniprognozi.com подбират интересна селекция от прогнози, които представяме на Вашето внимание:

Първият избор пада върху двубоя между Спартак Търнава и Легия Варшава. Тук специалистите се спират на опцията Гол/Гол и има защо. Спартак Търнава беше запращан към сигурно отпадане, което е на път да не се случи. Тимът покори Варшава преди седмица когато взе комфортна преднина от 0:2 при визитата си на местния хегемон и всичко това означава, че е само на крачка от следващата фаза на турнира. Словаците действаха и много разумно по време на двубоя си от втория кръг на местното първенство, като излязоха с голяма част от резервите си и въпреки това спечелиха с 1:0, за да загърбят провала на старта – поражението от Злате Моравце със същия резултат. Така тимът изпрати една от най-успешните си седмици изобщо през цялата година, а Легия беше запратена в ъгъла. Полският тим е принуден да реагира и то в най-кратък срок. Няма никакъв спор, че в реванша ще го видим изцяло преобразен и стремящ се да вкара ранен гол, който да отвори развръзката в негова полза. Преди седмица продукцията беше на ниво, но тази ще е още по-зрелищна като приносът тук ще е не само на Спартак Търнава, а и на считаният преди първия съдийски сигнал за основен фаворит за класиране – Легия Варшава.

Втория избор на футболните спецове е двубоя между Апоел Беер Шева и Динамо Загреб, където се очакват голове. Стартирали от равни начала и считани за равностойни, двата тима се озоваха на противоположните полюси преди седмица. Не бяха никак малки очакванията към Апоел Беер Шева, а те отидоха пръснати на хиляди малки парченца след получилото се 5:0. Едва ли и най-големите оптимисти, фенове на тима, все още считат, че има начин на света, по който техните да преодолеят подобен пасив и да се изстрелят към следващата фаза. И въпреки това израелците ще излязат и ще настояват ако не друго, то поне да стигнат до победа в реванша и да напуснат турнира с високо вдигната глава. Динамо Загреб свърши работата си на „Максимир“ и благодарение на безупречната си игра вече гледа все по-настоятелно към груповата фаза на „Шампионска лига“. Хърватите ще дадат поле за изява на много резерви и това ще отвори още повече мача. Зрелището тук ще е налично, головете също, а интригата – много по-сериозна от тази преди седмица.

Третия анализ обхваща двубоя между Шериф Тираспол и Шкендия, в който голове не се очакват. Шериф Тираспол се пропука още в средата на първата част срещу Шкендия и се озова в ролята на догонващ, в която остана всъщност и до последния съдийски сигнал. Реваншът е пред собствена публика, местните фенове са силно ентусиазирани, а техните любимци – готови на всичко, за да преодолеят пасива и да се изстрелят към следващия кръг. При все, Шериф има редица евро-подвизи зад гърба си, макар през последните години те да станаха все по-малко. Честите участия в груповата фаза на „Лига Европа“ спомогнаха страшно много за развитието на клуба. Шкендия започва все по-често да се изявява на европейската сцена и това няма как да не радва запалянковците на тима. Получилото се 1:0 в първия сблъсък води само дотам, че шансовете за класиране напълно да се изравнят след като преди началото бяха в полза на Шериф. Игровата нагласа на двата тима е много сходна, като се базира на добра организираност в отбранителен план. Точно това ще бъде налице и в реванша, а развръзката ще дойде в последните минути.


from Tumblr https://ift.tt/2LKec0E
via IFTTT

Няма коментари:

Публикуване на коментар